בשנים האחרונות, חלל המטבח כבר ממזמן לא משמש רק לבישול ואפייה ואצל משפחות רבות הוא משמש מקום ישיבה, מפגש ושהייה בלב הבית.
הפעם יצאנו לבדוק ביחד עם המומחים בתחום העיצוב, החשמל והבנייה, כיצד יש לתכנן את נקודות החשמל במטבח הביתי כך שיתאימו לצרכים של ימינו.
איך לתכנן את צרכי החשמל במטבח הביתי שלך?
בשנים האחרונות, תכנון צרכי החשמל במטבח הביתי הפך לקריטי.
בימינו, חלל המטבח מאכלס אינספור מוצרי חשמל קבועים כמו מקרר, תנור, מדיח, כיריים חשמליים, קולט אדים ומיקרוגל. לפי La Kitchenette, היקף מכשירי החשמל גדל עם השנים, כאשר בהרבה מאוד מטבחים ביתיים ניתן למצוא מקום גם למיסקר, מעבד מזון, טוחן אשפה, מכונת קפה, קומקום חשמלי, טוסטר, בר מים וכדומה.
בשביל לדייק את התכנון של חלל המטבח לצרכים העתידיים שלך, מומלץ לשים לב לפרמטרים הבאים:
- כמות שקעי חשמל בחלל המטבח – כפי שניתן לראות, כמות מכשירי החשמל גדלה בצורה משמעותית במהלך השנים. היום, חלל המטבח הפך ללב הבית, כך שמומלץ לא להתפשר על מספר שקעי החשמל ולפזר אותם במיקומים אסטרטגיים בחלל המטבח (קירות, אי, מתחת לכיור וכדומה).
- תאורה – תכנון צרכי החשמל חייב להתבצע בהתאם למיקום התאורה בחלל המטבח. המטבח חייב לכלול תאורת עבודה נוחה על משטחי השיש או האי אשר נמצא בתחומי חלל המטבח.
- שקעים רגילים או תלת פאזי – אם חלל המטבח מעוצב מאפס, מומלץ לבצע התקנה של שקע תלת פאזי אשר הכרחי להתקנה של נקודת חשמל לכיריים חשמליים. הרבה אנשים לא יכולים לדמיין את עצמם ללא כיריים של גז, אך לאחר המעבר – רובם שואלים את עצמם למה הם חיכו כך הרבה זמן. Never Say Never.
- תשתיות תקשורת וטלוויזיה – בשנים האחרונות, חלל המטבח הפך לאזור הטענה, צפייה ומשחק של כל הבית. מי חשב שנצטרך להטעין 4 פלאפונים, טאבלט וקורקינט במטבח – כנראה שאף אחד. אם חלל המטבח מעוצב מאפס, מומלץ לשלב תשתיות תקשורת, טלוויזיה ושקעי USB אשר מותאמים לעידן של ימינו.
לסיכום, צרכי החשמל במטבח הביתי משתנים וגדלים בצורה משמעותית במהלך השנים. תכנון מקצועי, מוקפד ומותאם אישית של צרכי החשמל שלך יכין אותך בצורה טובה יותר לעתיד ויאפשר לך ליהנות מחלל המטבח בצורה מלאה.